25 sep. 2011

Jag fick va prinsessa!

I fredags kom Stefan och hämtade mig på utsatt tid och vi körde iväg mot okänt mål. Färden slutade framför det vackra Rånäs slott och där checkade vi in. Det blev god mat, bubbelbad vid sjön och förstås en riktigt god frukost och det kändes härligt att få känna sig riktigt bortskämt ett litet tag. Sen begav vi oss till Uppsala och mötte upp med några vänner. Vi strosade lite på stan i Uppsala och upptäckte vilka lantisar vi är när alla människor överallt stressade oss (lördag efter löning dessutom). Efter bara ett par timmar var vi helt slut och begav oss hem igen mot en lugn kväll på gården. Ahhhh!
Rånäs slott var verkligen jättefint!
Redo för kvällens middag efter både bastu och bubbelbad vid sjön.
Ankornas i dammen vid slottet hade puffiga frisyrer och var jättegulliga.
Blev väldigt sugen på att skaffa några. Någon som har erfarenhet
av att ha ankor?

3 kommentarer:

  1. Låter jättehärligt! Skönt att bli riktigt bortskämd ibland.

    SvaraRadera
  2. Ankor är underbara, rekommenderar dem verkligen! Dock ska man vara beredd på att de kladdar och skitar ner ganska mycket eftersom de lattjar med vattnet. Helst bör man ju dessutom ha tillgång till något vatten som de kan simma i.

    SvaraRadera
  3. De är ganska lättskötta, de vill ha en damm att simma i, ett litet hus i vattnet och lite godis (säd/kross) emellanåt. Ett staket som stoppar dem från att traska iväg alltför långt och som skyddar dem från hot utifrån.
    Se upp för räv m.fl. bara, de är ganska sugna på ankor... Fördel om man kan stänga in dem på nätterna, precis som med hönor.

    SvaraRadera