24 apr. 2011

Påskmust, Pippi och hål i väggen

Påsken i år är verkligen fullspäckad. På fredagen var det dagskurs i Torsåker och trots att det var långfredag mötte hela gänget upp och bjöds på en solig och härlig dag. När jag kom hem möttes jag av Julia som var på besök i Sverige över påsken. Jannice hälsade också på och tillsammans stack vi ut på en ridtur på kvällen. Igår var det så dags för vårt årliga påskfirande med familjen och alla tog med sina specialiteter. Det blev härligt häng, god mat (massa påskmust) och så en tur bort till nya huset där alla fick se de senaste framstegen.
Som exempel kan nämnas ett hål genom väggen som känns väldigt härligt. Huset har ju tidigare varit ett tvåfamiljshus och för att gå mellan de båda halvorna har vi tidigare behövt gå ut och runt på utsidan och sedan in igen. Nu har Stefan tagit upp ett hål så vi kan kliva rätt genom väggen mellan det som ska bli matrum/kök och det som ska bli vardagsrum. Det är dock fortfarande så ovant så när han jobbade med att ta upp hålet och var nästan klar så saknade han ett verktyg ur den andra halvan. Utan att tänka gick han ut och runt för att hämta verktyget och insåg först när han kom till hålet från den andra sidan att han bara kunnat ta ett kliv genom väggen. Den lyxen kommer jag verkligen uppskatta i framtiden.
Det nya hålet i väggen. I hörnet där brandsläckaren
står kommer i framtiden en rund kakelugn
stå och värma vardagsrummet.
Idag ska jag tillsammans med två av syrrans barn åka till globen och se Pippi på is. Ska bli härligt med en utflykt!

1 kommentar:

  1. God fortsättnig på Påsken nu. ja det blir en bit i taget som blir gjort i nya huset för er.. det kommer säkert att bli väldigt fint när allt är fixat så ni kan bo där helt och hållet..
    Ha det så gott nu på Globen.. bra att du tar dig ledigt och gör något helt annat en dag mellan allt ditt jobbade med allt som är för dig.. ;))

    SvaraRadera